Fontys Engineering presenteert op de “Summit Excellentie 2014”

De overheid heeft de afgelopen 5 jaar 22 Hbo’s en universiteiten subsidie gegeven om excellentie trajecten op te zetten. Deze summit was de afsluiting van dit traject. Rector Huib de Jong van de Hogeschool van Amsterdam was de gastheer en samen met de 250 aanwezigen werden op deze dag ervaringen gedeeld onder het motto ‘The best way to predict the future is to design it’.

Tijdens de grote opening werd de aandacht meteen gevestigd op onze internationale PROUD student Bozhidar Uzunov. Hij mocht als eerste een korte pitch houden wat het PROUD traject betekent voor hem en de maatschappij. En hij deed dat fantastisch, een beter begin konden we ons zelf niet wensen!

Mede daardoor was op die dag veel interesse voor het Fontys Engineering honours programma PROUD (PRogram OUtstanding Development). In het middag programma gaf Bozhidar Uzunov uitleg over het PROUD programma. Uit zijn research blijkt dat het extra curriculair programma niet ten koste gaat van de schoolcijfers van de deelnemers. Integendeel deze waren verbeterd ten opzichte de medestudenten. Lector “Leren en Innoveren” Marco Snoek van de Hogeschool van Amsterdam en de overige aanwezigen (waaronder 2 PhD onderzoekers) hadden veel belangstelling voor het PROUD programma wat bleek uit de vele vragen na de sessie.

Het Fontys Engineering PROUD programma was als enige op de summit niet door Sirius gesubsidieerd en gaat (in tegenstelling tot veel gepresenteerde programma’s) ook na het stoppen van Sirius gelden gewoon door. Daar zijn we dan ook zeer trots op! Mede omdat minister Jet Bussemaker (zij kreeg op de summit het Sirius manifest aangeboden) aangaf dat excellentie hoog op het programma blijft staan. Zo denkt ze aan bevordering van excellentie met behulp van het geld dat ter beschikking komt uit het sociaal leenstelsel (1.2 Mld euro). Wij hebben nog volop ideeën dus staan er klaar voor!

Peter van Kollenburg, Duncan van Meeteren en Bozhidar Uzunov