You are currently viewing FONTYS ENGINEERING OP DE JAARLIJKSE CONFERENTIE VAN SEFI

FONTYS ENGINEERING OP DE JAARLIJKSE CONFERENTIE VAN SEFI

Fontys Engineering was vertegenwoordigd op de jaarlijkse conferentie van SEFI (European Society for Engineering Education) om bij te dragen en natuurlijk om te leren van lesgevende ingenieurs van over de gehele wereld. Meer dan 200 presentaties zijn er gegeven met bekende en nieuwe onderwerpen. Het thema van 2016 was “Engineering Education on Top of the World: Industry and University Cooperation” en was van 12 – 15 September 2016 in Tampere, Finland.

Uit de papers blijkt dat veel mensen werken aan Flip the Class Room concepten, electronic examination, wiskunde in the curriculum, project based learning en curriculum development en vernieuwing. In dat kader heeft Fontys Engineering Eindhoven ook haar bijdrages geleverd. Één paper had als inhoud de opzet van een onderwijs model om engineering studenten beter voor te bereiden voor hun toekomst als professional. Het andere paper liet zien welke onderwerpen in het Elektrotechniek curriculum opgenomen kunnen worden om het future-proof te maken. Het mooie van dit onderzoek is dat het is uitgevoerd, beschreven en gepresenteerd door studenten van het excellence programma van Engineering (PROUD). De eindconclusie van dit onderzoek: Internet of Things (IoT) en Cyber Physical Systems (CPS) kunnen als basis gebruikt worden voor vernieuwing in verschillende modules van de afdeling.

Voor Bart Monhemius, derdejaars student Elektotechniek, was het zijn eerste ervaring om tussen 300 docenten en wetenschappers rond te lopen. “Ik kan iedere student aanraden om research te doen, een paper te schrijven en die op een conferentie te presenteren” zegt Bart. Hij gaat verder “je leert heel veel over het onderwerp, over andere visies en je breidt je netwerk enorm uit”. Bart heeft contacten gelegd met de Board of European Students of Technology (BEST). Zijn doel is om met PROUD studenten een Fontys BEST membership op te zetten om zo de Europese positie van Fontys en PROUD te versterken. Al met al, een heel goede leerervaring die we aan alle Engineeringsmedewerkers en studenten willen aanraden.